Erkeklere özel Margarinli Sade Yumurta Tarifi

Öyle basite indirgemeyin yumurta pişirme olayını.Onun bile belirli bir kuralı belirli bir adabı var.Hadi 2 yumurta tavaya hop bir o yana hop bir bu yana al sana yumurta olmaz arkadaş.


Malzemeler:
1) 1 adet tava
2) 2 adet yumurta (organik,inorganik farketmez)
3) 1 yemek kaşığı margarin (bim den olur,migrostan olur,köşe başındaki marketten olur,paran yoksa bakkaldan borca alsan da olur)
4) 1 çimdik tuz.
Yapılışı:
Tavamızı ocağa koyup altını yakıyoruz. Margarinimizi katıp eritiyoruz.Yumurtaları mutfak tezgahının kenarına hafifçe vurum 2 baş parmağımızla şöyle 2 yana doğru yumurtayı çatlak yerinden ayırıyoruz. Tavaya düşen yumurtaların üzerine bir çimdik tuz atıyoruz.Tavamız teflon falan filon ise tahta kaşık ile yok değil ise ne rast gelirse onunla yumurtaları ağır ateşte yavaş yavaş karıştırıyoruz. Yenecek kıvama geldikten sonra (isteğe bağlı az ya da çok pişmiş) tavamızı ocaktan alıp yanında çay servisi ile yumurtaya bandıra bandıra yumurtayı afiyetle yiyoruz.

Not: Kişi sayısına göre hele hele bekar evi ya da öğrenci evi ise yumurtayı 8-10 adete kadar çıkarabilirsiniz.Tabii bu durumda margarin ve tuz miktarını da arttırmanız gerekecek...

Yorumlar

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Okuduğunuz konu ile ilgili sorularınızı sorabilirsiniz