Peynirli Makarna Erkeklere özel

Bekar evlerinin özellikle de öğrenci evlerinin vazgeçilmezidir makarna.İşte bir makarna yapma çeşidi daha.Anne eli sevgili teni değmiş gibi olmasa da yapacağınız makarna en azından siz yaptınız siz yediniz olacak.4 kişilik standart bir bekar evi için malzemelerimiz:
1) 1 Paket makarna (çeşidi size kalmış:burgu,fiyonk,boru,düdük)
2) 1 çorba kaşığı tuz
3) 1 çorba kaşığı sıvı yağ
4) 150 gr margarin
5) 250-300 gr yerine göre yarım kilo beyaz peynir.
6) Derin bir tencere
7) 1.5 litre su
8) Ocak

Yapılışı:
1.5 litre suyumuzu tencereye katarak içine de tuzumuzu atarak suyumuzun kaynamasını bekliyoruz.Canınız sıkılmasın diye suyu kaynamaya bırakırken siz de bu arada salatayı hazırlayın isterseniz.Kaynayan suyumuza 500 gr yani 1 paket makarnamızı ilave edip bir çorba kaşığı sıvı yağımızı da ekleyip makarnamızı 10-12 dk.kadar haşlıyoruz. Aldente severler 7-9 dk.haşlasalar yeterli. Ocaktan aldığımız makarnayı süzgeçten geçirip bir güzel soğuk suyun altına tutuyoruz. Tenceremize 150 gr kadar margarini koyup eritiyoruz.Tencerenin içine de makarnamızı katıp kaşık yardımıyla her yerinin yağlanması için çeviriyoruz. İçine çatalla bir kapta ezdiğimiz peynirimizi katıp tekrar karıştırıyoruz. İşimiz bitti mi? Sayılır.İsteyen maydanoz falan da katabilir ama ben böyle en sade seviyorum. Sonra yer sofrası duruma göre masa hazırlanır evdeki arkadaşlarla birlikte hazırlanan makarna afiyetle yenir.

Şefin önerisi: Makarnanızın yanına güzel bir mevsim salata yapın. Yemekten sonra da şöyle demini almış mis gibi bir çay...

Yorumlar