Basit pratik lezzetli ET KAVURMA TARİFİ

TARIK DEMİR

Lezzetli bir et yemeği nasıl yapılır?
Lezzetli bir et yemeği nasıl yapılır?
et sote

LEZİZ BİR ET KAVURMASI  YEMEK İSTER MİSİNİZ?
Malzemeler
1 kilo kuşbaşı et
2 adet soğan
2 kaşık salça (kullanmayabilirsiniz)
2 adet domates 
2 adet biber
yağ
baharatlar
Eti önce tencerede defne yaprağı ile 45 dakika suda pişiriyoruz. Daha sonra ortaya çıkan et suyunu bir kaba dökelim pilav için ve 
et yemeği için yine kullanacağız.
Teflon tencerede dilimlenmiş soğanı yağda kavuruyoruz. Daha sonra domates ve salçayı ekliyoruz ve biraz daha kavuruyoruz. Etimizi de tencereye atıp yağ miktarını artırıyoruz. Et ile birlikte zeytinyağı veya tereyağı kullanmanız lezzeti artıracaktır. Eti tencerede karıştırırken baharatımızı koyuyoruz. Yağda eti 15 dakika kavurduktan sonra biraz et suyumuzdan ekleyip tenceremizin kapağını kapatıyoruz. Orta ateşte yarım saat piştikten sonra etimiz hazırdır.
Yanına pilav yapılarak servisi yapabiliriz.

Yorumlar