Evde Zeytinyağı ile doğal sabun yapımı

Kullanılacak malzemeler.

  • 6 litre zeytinyağı 
  • 6 litre su 
  • 1 kilogram kostik 
  • Gerekli düzeyde kap
  • Gerekli karıştırıcılar

Sabunu nasıl yapacaksınız işte Hazırlanışı

1 kilogram kostik bir kase veya kaba atılır. Ardından 6 litre su üzerine dökülür. 6 litre zeytinyağı üzerine yavaş bir şekilde dökülür. Tahta kaşık ile yavaş bir şekilde, sürekli karıştırılır. Daha sonra koyu bir hal alınca ve supangle kıvamına gelince soğumaya bırakılır. Bu soğuma oda sıcaklığında soğutulmalıdır. Doğal olarak soğuması gerçekleşince istediğiniz kaplara dökülür ve 1-2 ay bekletilir. Daha sonra kullanıma hazır şekilde çıkarılabilir.

İsteyen kişiler yapım aşamasında sabuna kolonya katabilirler. Kolonya sabunun köpüğünü çabuk alır bu yüzden elde sabun kalımı olmaz. Alkol var diyerek korkanlara ise "kolonya bir süre sonra uçup gidecektir, fazla bir etkisi yoktur" o yüzden kullanılabilir.
Birazcık sabretmeniz gerekiyor ama sabrettiğinize değecektir. Ne de olsa kendi el emeğiniz ile yapmış olacaksınız.
Sevgiyle...

Yorumlar

  1. Yüzümdeki sorunlardan dolayı sürekli doktora gidiyorum ama ciddi bir tedavi yöntemi dışında başka bir öneri alamıyorum. O tedavi yöntemi de hem maliyetli hem de zararları olmasından dolayı tercih etmediğim bir durum. Sizlerden öneri almak istiyorum. Sivilce sorununun önüne geçmek için doğal sabun işe yarar mı? Bu konuda natura sabun 'u gördüm. https://www.naturasabun.com/ adresinden siz de inceleyebilirsiniz. Buradaki sivilceye iyi gelen sabunları tercih etsem işime yarar mı? toptan doğal sabun olarak satıyorlar sanırım. o kadar parayı vereceksem kesin işe yaraması gerekmeli benim için de o yüzden soruyorum. Umarım dönüş sağlarsınız :)

    YanıtlaSil
  2. merhaba. Öncelikle bir doktora görünmenizde büyük fayda var diyerek söze başlayalım.Sonrasında da bahsettiğiniz sitenin içeriğinden de hareketle eğer hem tedavi hem satış amaçlı kullanmak istiyorsanız kullanıcı yorumları kullanıcı referansları toptan alıp perakende pazarlayan satıcı yorum görüş ve geri bildirimlerini almayı tavsiye ederim size.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Okuduğunuz konu ile ilgili sorularınızı sorabilirsiniz