Evde zeytinyağlı sıvı sabun yapımı...

Zeytinyağı ile Doğal Sıvı Sabun Yapımı

Evde doğal sıvı sabun yapımını okurken bile heyecanlananlar olabilir. Oldukça zevkli bir uğraş. Hem cildimizi, sağlığımızı koruyacağız hemde doğal sıvı sabunumuzu yaparken eğleneceğiz. Korkulacak birşey yok çünkü yapımı çok basit. Gerekli malzemeler zeytinyağı ve su. Ama elinizi yumuşatmasını istiyorsanız menekşe yağı ve limon suyuda gerekli. Hemen malzemelerimizi inceleyelim.

Zeytinyağı ile Doğal Sıvı Sabun Yapımı

  • Zeytinyağı
  • Menekşe yağı
  • Limon Suyu
  • Su

Zeytinyağı ile Doğal Sıvı Sabun Yapımı ve Hazırlanışı


200 gram zeytinyağı ile yapılmış katı doğal sabunu 1 litre kaynayan suyun içine yavaşça koyuyoruz. Ertesi gün bu sabunumuzu bıçakla bir kaç parçaya bölüp suyu ile beraber blender'a atıyor ve çalıştırıyoruz. Daha sonra;

1 su bardağı daha su ekleyip, 2 tatlı kaşağı zeytinyağı ekliyoruz. Limonsuyu ve 1 tatlı kaşığı menekşe yağını suya katıyoruz. Blender'ı tekrar açıyoruz ve çalıştırıyoruz. Sabun zaten parçalanarak sıvı bir hal alacaktır. İyice parçalanarak sıvı hal almasını bekleyin ve sonrasında bir pudingin sıvı hali gibi olduğunda çıkarabilirsiniz. (Normal bir sıvı sabun sıvılığında olmalıdır.)

Hazırlanan sıvı sabun içerisinde parçalayanmayan sabun parçacıkları varsa isterseniz almayabilirsiniz. Almak isteyenler için ise  bir süzgeç önerilebilir. Süzgeç yardımı ile parçacıklardan arıtabilirsiniz. Sabununuz artık hazır, kullanım için eski bir sabun şişesini kullanabilirsiniz.


Yorumlar