KOKULU SABUN YAPIMI

Merhabalar. Kokulu sabunlarınızı yapmak için gerekli olan malzemeler:
1:Eriyebilir sabun bazı (opak/renkli/şeffaf olarak piyasada bulabilirsiniz.)
2.Silikon kalıplar (kokulu taş yapımında kullandığınız kalıplar da olur)
3.Esans
4.Boya
5.Kolonya

Bunların yanısıra sabunu eritme amaçlı kavanoz vs. gibi malzemeler de gerekecektir. tabii süsleme malzemeleri de elbette.

Küçük parçalara ayırdığınız sabun bazını eğer ocakta benmari olarak eritecekseniz ağzı kapalı bir cam kavanoz tercih ediniz.Böylece sabunun terleme olasılığını en minimum düzeye indirmiş olursunuz.Kaynama noktasına gelmeden erir erimez ocaktan alıp kullanmaya özen gösteriniz yoksa sabunlarınız küçülme yapabilir.
Eğer sabun boyası kullanıyor iseniz damla damla istediğiniz rengi buluncaya kadar ekleyiniz. Ama gıda boyası kullanacaksanız gıda boyasını ve sabun esansını ayrı bir kapta yaptıktan sonra sabun bazına karıştırın.Gıda boyasını direkt uygulamayın.Bu işlemleri hızlı ve pratik bir şekilde yapınız ki sabununuz donma sürecine girmeden işlemi tamamlayıp silikon kalıplara dökebilesiniz.
Silikon kalıba dökmeden önce kalıbınıza kolonya veya alkol sıkabilirsiniz.
Not: Esans oranı sabun bazının en fazla %4 ü kadar olmasına dikkat ediniz.
Döktüğünüz sabun bazları en fazla 20 dakika sonra kalıptan çıkartılacak derecede sertleşecektir.






ÖNEMLİ BİLGİLER: 
Bazen sabunlar terleme yapabiliyor bunu engellemek için suyla durulayıp 
 kuruduktan sonra streçleyin eğer gene terleme oluyorsa , tekrar eritmek çok iyi değil ama  eritmek zorunda kalırsanız ,sabun bazınız tamamen eridikten sonra  içine bir miktar  %2 ye kadar su ilave edin fazla etmeyin yoksa sabun yumuşak kalır sertleşmez, böylelikle   terlemeyi engellersiniz. Nemli bir ortamdaysanız sabununuzu kalıptan çıkardıktan sonra iyice kurumasını bekleyip hemen  streç film ile paketleyin. Sabununuzu buzdolabında bekletmeyin ,dondurmayın . Direk güneş ışıklarına maruz kalmasın en iyi bekletmek ambalajlamaktır.


Yorumlar