Pratik Çıtır Börek tarifi

İşte size en pratiğinden bir çıtır börek tarifi. Hatta sigara böreğinden bile pratik ve lezzetli.
4 - 6 kişilik
Malzemeler:
1 ) Bir paket baklavalık yufka
2 ) Sıvı yağ
3 ) İç harç size kalmış ( peynir, sucuk, salam vs. )
Yapılışı:
Paketten çıkardığımız baklavalık y
ufkalardan bir tane alıp seriyoruz, üstünü fırça yardımıyla hafif yağlıyoruz, üzerine bir yufka daha ve onu da yağlayıp üzerine bir yufka daha seriyoruz. Yine hafif yağladıktan sonra içine harcımızı katıyoruz. Sonra da rulo şeklinde sarıyoruz. Note4 Yağladığımız fırın tepsisine uzunlamasına yerleştiriyoruz. Bu işlemi on defa tekrarlayıp tepsimizi tamamen dolduruyoruz. Sonra tüm böreklerin üzerini yağlıyor ve yaklaşık dört parmak eninde boylamasına kesiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 - 200 derece fırında 15 - 20 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Not: Yufkaları yağlama ve sarma işlemini hızlıca yapıyoruz ki baklavalık yufkalarımız çabucak kurumasın.
Her zamanki gibi işin içine sevginizi kattığınızda çok daha lezzetli bir tarif çıkacaktır ortaya 
sevgiyle...

Yorumlar