Yaptığınız Kokulu Taşları nasıl pazarlayacaksınız?

Yeniden merhabalar...
Silikon kalıplarınızı ve kokulu taş tozlarınızla birlikte süsleme malzemelerinizi de (tül,kurdela,kutu vs.) büyük bir heves ile aldıktan sonra ilk kokulu taşlarınızı yaptınız.
Pekiiii!!! Bundan sonra nasıl bir strateji izleyeceksiniz satış yapıp müşteri oluşturabilme adına?
Öncelikle ilk yaptığınız 50/100 her ne ise el emeklerinizden pek bir şey beklemeyeceksiniz. Neden? Çünkü bu ürünler ( isimlik olur,saksı buket olur,kese içi olur,kutu olur vs.) en yakın arkadaşlarınıza akrabalarınıza komuşularınıza hediye olarak gidecek. Gidecek ki görenler duyanlar bilmeyenler merak edip nereden temin ettiklerini sorsunlar ve size geri dönüş olsun.(sayfada reklam var ise tıklayarak bize destek olabilirsiniz teşekkürler :)
İkinci taktik ise çevrenizde bulunan kırtasiyeler oyuncakçılar bijuteriler vs.( Yapay ve canlı çiçek satıcılarını pek tavsiye etmiyorum onlar kendilerine rakip ürünü pek sevmezler açıkçası ) Bu gibi yerlere giderek yaptığınız ürünlerden onar yirmişer her renkten her kokudan numune bırakın ve onlara veriş fiyatını söyleyin onların da minimum kâr ile satacakları fiyatı da belirtin ki sürüm olup size dönüşü çabuk olsun. Ve ardından ilave edin " Siz bunları satın satıldıkça parasını alırım sizden" şeklinde. Bir süre sonra buralardan da geri dönüş olacaktır. Özellikle çok büyük maliyet gerektirmeyen üç boyutlu ayıcık ve vosvos bu gibi yerler için idealdir.(sayfada reklam var ise tıklayarak bize destek olabilirsiniz teşekkürler :)

Üçüncü tercih ise internet üzeri pazarlama... Örneğin www.senyapsensat.com ya www.sahibinden.com gibi sitelere ürününüzün güzel bir resmini koyabilirsiniz ve burada fiyatını içeriğini vs yazarsınız.İletişim bilgilerinizi de yazarsınız. Genelde sitelerin kendi üzerindeki mesaj e posta kanallarını kullanır alıcılar direkt telefon açmak yerine o nedenle e postanızı ve o sitenin mesaj bölümünü mutlaka düzenli kontrol edin ki sipariş var ise hemen iletişime geçin.
Dördüncüsü hemen her ilde bulunan semt pazarları ya da sosyete pazarlarıdır. Ya kendiniz tezgah kurarak iş yapabilirsiniz veya oralardan anlaştığınız birilerine de kâr payı vererek ürünlerinizi tanıtıp satışını yapıp yaptırabilirsiniz.
Beşinci olarak da en etkili iletişim araçlarından olan sosyal ağlardır. Facebook,whatsapp linkedin tumblr vk instagram vs. sitelerdir... Buralarda da ürünlerinizi tanıtabilirsiniz.
Benim aklıma gelen satış pazarlama ağı ya da yolları bu şekilde. Eğer sizlerin de aklına başka türlü satış stratejileri geliyor ise lütfen yorum kısmına yazın ki bizlere de yol göstermiş olunuz.

Bir sonraki yazımızda kokulutaş yaparken yaşanan sıkıntıları ele alacağız...
Saygılarımla...

Yorumlar

  1. Verdiğiniz bu güzel bilgiler için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. rica ederiz. daha güzel içeriklerle sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Okuduğunuz konu ile ilgili sorularınızı sorabilirsiniz