ESKİ MUTFAK MALZEMELERİNDEN PANO YAPIMI GERİ DÖNÜŞÜM PROJELERİ-2

Zamanınızın çoğunu geçirdiğiniz mutfaklarda kullanılan malzemeler de zamana yenik düşerek eskir, kırılır ya da paslanır. Bu kendin yap geri dönüşüm projesinde eskimiş ya da paslanmış metal bir tepsinize ve küçük muffin ya da cupcake kalıplarına ihtiyacınız olacak. Mutfağınızı elden geçirip eskimiş metal malzemelerinizi kenara ayırdıktan sonra dilerseniz çocuklarınızın odasında, dilerseniz mutfağınızda kullanacağınız; isteğinize göre fotoğraflarınızı, notlarınızı ya da yemek tariflerinizi asmaya kadar her türlü amaç için kullanabileceğiniz şirin panonun yapımına başlayabilirsiniz. İşte bu pano için ihtiyacınız olanlar ve adım adım yapım aşamaları…

 Malzemeler:

-Eski metal bir tepsi ve birkaç adet metal eskimiş muffin/cupcake kalıbı, (Bunun için eski tarz metal çay tabaklarını da kullanabilirsiniz.)
-Evde artmış olan renkli bir boya,
-Birkaç parça mıknatıs,
-Çift taraflı bant,
-Kuvvetli bir yapıştırıcı,
-Dekoratif çiçekler, düğmeler, boncuklar ya da stickerlar.
İlk önce tepsiyi dilediğiniz renkteki boyayla boyayıp kurumaya bırakın. Tepsi kururken siz de bu panonun not tutacakları olan metal küçük kalıpları yapma işlemini tamamlayabilirsiniz. Bu işlem için dekoratif süslere ihtiyacınız var. Dekoratif ürünlerinizi evde artmış olan herhangi bir şeyi kullanarak tamamlayabilirsiniz. Yaratıcılığınıza göre dilediğiniz malzemeleyi seçebilirsiniz; bizim örneğimizde yapay çiçekler, renkli sticker çıkartmalar, renkli kumaş parçaları ve evdeki artık düğmeler gibi karışık parçalar tercih edilmiş.
Küçük metal kalıpların ya da tercihe göre çay tabaklarının çukur olan iç kısmına yapay çiçekleri yapıştırın. Çiçeklerin üstüne büyük düğmeleri, düğmelerin üstüne küçük sticker ya da ponpon tarzı süslemeleri yapıştırın. Bu süsleme aşamasını sizin yaratıcılığınıza bırakıyoruz fakat süslerinizi büyükten küçüğe doğru kullanmayı ihmal etmeyin. Son olarak metal küçük kalıpların arkasına mıknatıs parçalarını da yapıştırdıktan sonra notluk bitmiş olacak. Tepsiyi duvara asın ve panonuzu kullanmaya başlayın. Artık notlarınızı, kart ya da fotoğraflarınızı mıknatıslı ve süslemiş olduğunuz kalıpları magnet olarak kullanarak renkli metal tepsinize yapıştırabilirsiniz.

Yorumlar