POFUDUK MİNDER YAPIMI

Evlerde farklı ve dikkat çekici detaylar, modern dekor ürünleri, farklı tasarımlar son yıllarda çok önemli bir hale geldi. Özellikle genç evlerinde sıklıkla karşımıza çıkan bu farklı tasarım ürünleri kullanma isteği, gittikçe her yaş grubunun tercihi haline geliyor. Evinizin tarzı, beğenileriniz, yaşınız ne olursa olsun eğer biraz farklı olmayı seviyorsanız; bu dikkat çekici tasarıma sahip olan pofuduk minder takımını da çok beğeneceğinizden eminiz. Yapımı oldukça kolay olan, sadece birkaç parça kumaş ve dikiş malzemesiyle az zamanda yapabileceğiniz, herkesin dikkatini çekecek ve beğenisini kazanacak bu tasarım evinizde de hem farklı bir dekor ayrıntısı oluşturacak, hem de gerektiğinde rahatlığınız için kullanabileceğiniz bir obje olacak. Dilediğinizde katlarını ayırarak yastık olarak kullanabileceğiniz, dilediğinizde üst üste koyarak hem yerden tasarruf ederken, bir yandan da ayaklarınızı uzatabileceğiniz bir puf oluşturabileceğiniz pofuduk görünümlü bu dekor objesi için çok az malzemeye ihtiyacınız var.
Malzemeler:
-Krem ya da hardal tonlarında bir kumaş,
-Koyu kahverengi bir kumaş,
-Yeşil bir kumaş,
-Kırmızı bir kumaş,
-Beyaz renkte parça kumaşlar,
-Sarı bir parça kumaş,
-Elyaf.
Malzemeleri tamamladıktan sonra yapım işlemine başlayabilirsiniz. Oldukça basit bir yapımı olan bu minderler, kısa sürede de bitecektir. Dilediğiniz boyutu belirlemeniz ve şekilleri keserek dikmeniz yeterli olacaktır. İlk olarak açık renkli kumaşınızdan dört adet eşit boyutta yuvarlak kesmeniz gerekiyor. Kestiğiniz bu yuvarlakları ikişer ikişer tersinden birbirine dikin ve yüzünü çevirerek içini elyafla doldurup yuvarlak birer yastık haline getirin. Kahverengi kumaş için de aynı işlemi tekrarlayın: az önce yaptığınız yastıklarla aynı boyutta olacak iki adet kahverengi kumaşı birbirine dikerek yine içini doldurun.
Ardından sarı kumaştan yine diğer parçalarla uyumlu olacak boyutta kare iki parça kesip yine birbirine dikerek içini elyafla doldurun.Yeşil kumaştan düzgün olmayan ve girintili çıkıntılı görünecek iki parça kesin ve yine birbirine dikerek içini doldurun. Son olarak kırmızı kumaştan dört adet küçük yuvarlak kesin ve ikişer ikişer birbirine dikip içini doldurarak küçük iki adet yuvarlak yastık oluşturun. Son aşamaya sıra geldi: Beyaz kumaştan birkaç adet damla şeklinde parça kesin ve ekmek olan açık renkli parçanın üst kısmına rastgele bu parçaları dikerek susam görünümü oluşturun. Aynı parçalardan 8 adet daha keserek domateslerin üstüne iç kısmının görünümünü vermek adına paralel olarak dikin. İşte minderiniz bitti!
Dilediğiniz sıralama ve görünümle istediğinizde puf, istediğinizde yastık olarak kulanabilirsiniz.




Yorumlar